Finn-koneet viherrakentajalle

FINN -emulsiokylvölaitteet ja -materiaalipuhaltimet ovat käytössä Suomen suurimmilla viher- ja infrarakentajilla. Käytämme FINN koneita omassa urakointiliiketoiminnassamme Tieluiska Oy:ssä ja siksi FINN -koneet ovat meille erityisen tuttuja jo kymmenien vuosien ajalta.

Emulsiokylvökoneet

FINN emulsiokylvö on nopein, kustannustehokkain ja korkealaatuisin menetelmä nurmikon kylvössä, maisemoinnissa ja eroosion hallinnassa. Emulsio-sekoitusta levitetään ruiskuttamalla maaperään. Näin luodaan ihanteellinen ympäristö siementen itävyydelle. Optimiolosuhteissa ruoho alkaa kasvamaan noin 7 päivässä ja uusi nurmikko kukoistaa noin 3-4 viikossa.

Emulsiokylvökone sekoittaa veden, lannoitteet ja siemenet tankissa, josta pumppu kuljettaa valmiin seoksen suihkusuuttimesta istutusalueelle. Tuloksena saadaan nopeasti ja korkealaatuisesti kylvettyä isoja alueita. Emulsiokylvökoneita ei käytetä pelkästään viherrakentamiseen, vaan myös eroosion hallintatöihin kuten irtomaan sitominen tulva-alueilla,  maisemointi saastuneilla alueilla, pölyävän maa-aineksen sitominen ja kaatopaikan päivittäinen peittäminen

Katepuhaltimet

FINN katepuhaltaja on monipuolisin lisäapu työmaalla – sen avulla työskentelet vaivatta rinteissä, hankalassa maastossa ja alueilla, joihin on vaikea päästä. Katepuhaltimella käsittelet suuria määriä irtotavaraa ja voit myös saavuttaa jopa 40 % materiaalisäästöt.

Katepuhaltimella voit työskennellä seuraavien materiaalien parissa:

–      katekuori
–      maaperän ainekset / komposti
–      suola / hiekka

Menetelmän edut verrattuna perinteiseen toteutukseen:

–      katepuhallus voidaan tehdä jo muutoin valmiiseen kohteeseen
–      menetelmä ei sotke muuta ympäristöä – ei tarvita jälkien siivousta
–      menetelmä ei tarvitse erillistä tilaa välivarastointiin, esim. ahtaat sisäpihat
–      työkohteen takuuaikainen ylläpito onnistuu vaivatta = kuoren lisäys
–      optiona myös siementen kylvö samanaikaisesti puhalluksen yhteydessä

Katteen levittäminen onnistuu melkeinpä minkälaisessa maastossa tahansa, myös kosteissa olosuhteissa:

–      aitojen yli- ja läpi
–      tukimuurien takaa
–      puiden ympärille
–      rakennusten sisällä

Jos tarpeesi FINN -koneelle on hetkellinen, voit myös kysyä mahdollisuutta vuokraukselle.

Finn-koneiden tarkempia tietoja löydät alta.

Finn-katepuhaltajat

Finn-katepuhaltajilla säästät sekä katemateriaalia että työaikaa

Viheraluerakentamisen viimeistelyvaiheessa Finn- katepuhaltimilla levitetään katekuorta tai muita maaaineksia helposti ja nopeasti suurille alueille. Perinteisiin menetelmiin verrattuna Finn-puhaltimella on mahdollista säästää huomattavasti työaikaa ja materiaalikustannuksissa jopa 40%. Puhaltimilla on helppo levittää ainetta haastavilla alueilla kuten rinteissä, puiden ympärille ja aitojen ja esteiden takaa.

Lue lisää

Lue lisää

Finn-emulsiokylvökone

Finn-emulsiokylvökoneilla tasaisesti kasvava nurmi tai niitty yhdellä työvaiheella.

Viheralueiden viimeistelyyn suunnitelluilla Finn-emulsiokylvökoneilla kylvät nopeasti ja laadukkaasti laajoja alueita. Emulsiokylvökone sekoittaa veden, ravinteet ja kylvettävät siemenet keskenään säiliössä, josta valmis liuos ruiskutetaan suoraan kylvöalueelle. Kylvökoneella työskentely yhdistää useita, jolloin ajansäästö on merkittävä. Koska seos levittyy tasaisesti, kasvuympäristö on siemenille ihanteellinen, nurmi lähtee kasvamaan nopeasti ja lopputulos on kaunis ja tasainen. Voit valita monesta erikokoisesta kylvökoneesta juuri sinulle sopivan.

Lue lisää

Lue lisää