SK-kaivin luottaa gradall-erikoiskoneisiin kultakaivoksessa

SK-Kaivin palvelee kokonaisvaltaisen urakoinnin periaatteella Jokisivun kultakaivoksella Huittisissa Dragon Mining -nimistä kaivosyritystä. SK-Kaivin louhii ja toimittaa malmin maan alta rikastamolle saakka. Gradall-koneet ovat käytössä rusnauksessa ja perien putsauksessa. 

SK-Kaivin Faktat

Toimiala: maanrakennus ja maansiirto
Liikevaihto 2023 11,9 miljoonaa
Työntekijöitä 42

Lue koko tarina alta, tai katso videolta SK-Kaivimen projektipäällikkö Tomi Ojasen haastattelu.

Tomi Ojanen kertoo, että suurin haaste heidän päivittäiselle toiminnalleen on turvallinen, tehokas toiminta maan alla. Kun toimitaan kaivoskäytävissä, joissa ilmanvaihto ja huoltotoimien mahdollisuudet ovat rajalliset, koneiden tulee olla nykyaikaisia, päästöiltään vähäisiä ja monikäyttöisiä. Kun ammattitaitoisella kuljettajalla on allaan uusi, hyvin varusteltu ja huollettu kone, työt etenevät suunnitellusti. SK-Kaivin onkin onnistunut tekemään Jokisivun kaivoksella töitä jo yli 2000 päivää ilman tapaturmia. 

Kokemuksia uudesta Gradall 3300 –koneesta 

”Ilmanvaihdossa pölyn sidonta on parempi kuin aiemmin ja tiettyjä suojauksia kuljettajalle on parannettu. Myös koneen huollettavuus on kehittynyt muutaman vuoden takaisesta mallista.”

Tieka on toimittanut SK-Kaivimelle kaksi Gradall-konetta erikoisvarusteltuna. Vanhempi kone on ollut käytössä viisi, uudempi kaksi vuotta. 

Ojanen kertoo uuden, Gradall 3300 –koneen kehityksestä verrattuna aiempaan malliin. 

“Uudempi kone, Gradall 3300, on tuonut parannusta mm. hydrauliikkaan, joka on nyt entistä tehokkaampi ja tasaisempi. Aiemmassakin koneessa on kallistuva hytti, mutta tässä uudessa koneessa se on toteutettu paremmin. Koneen koko sähköjärjestelmä on päivitetty 12-volttisesta 24 volttiin.”

”Tieka suunnitteli ja toteutti meille mittatilaustyönä oman rusnapiikin. Myös puomin suojaukseen kehitimme yhdessä uusia ratkaisuja suojaamaan konetta letkurikoilta.” 

Tieka tunnistaa urakoitsijan haasteet kentällä 

“Tiekan porukkaan olemme yleensä yhteydessä huoltoasioissa. Joko ennakoivaan vuosihuoltoon liittyen tai jos tarvitsemme teknistä neuvontaa koneiden kanssa. Usein saamme asiantuntevaa opastusta puhelimessa, joskus Tiekan tiimi tulee käymään paikan päällä. ”

”Tiekalaisten kanssa voimme myös miettiä uusia innovaatioita kaluston kehittämiseksi. Osaavia kavereita on vastaamassa puhelimeen. Yrittäjävetoinen Tieka tunnistaa urakoitsijan haasteet kentällä ja aina olemme apua saaneet, kun sitä olemme tarvinneet. Hatunnoston arvoista toimintaa Tiekalta,” Ojanen kiittelee.